Officiële NEBKC-standaard voor de

Nieuwe Engelse Bulldog (TM)

Niet te verwarren met de Olde Engelse Bulldogge, die de recreatie van de arbeidersklasse bulldogges uit de oude tijden is. De nieuwe Engelse Bulldog is een alternatieve Engelse Bulldog, geen alternatieve Olde Engelse Bulldog. Het is een ras tussen de Olde Engelse Bulldog en de hedendaagse Engelse Bulldog. In grootte komt hij tussen deze rassen. Het is een zeer gezonde hond met uitstekende beweging, minder achterover liggen dan de Engelse Bulldog maar zonder overdreven drive. Ze passen zich goed aan het stadsleven aan.

Deze prachtige buldoggen die erg populair zijn, bestonden al decennia. Ze werden geregistreerd als basis Olde Engelse Bulldogges, maar werden niet geaccepteerd als volledige Oldies die ook niet opnieuw werden gecategoriseerd als pure gefokte Engelse Bulldogs. Een hond tussen twee werelden.

We hebben een speciale plek gemaakt voor deze honden en hebben een rasstandaard ingesteld omdat velen van hen net zo houden en we zullen ze in onze showringen brengen als New English Bulldog.

Algemene beschrijving:

De ideale New English Bulldog is een kleinere middelgrote hond met een gedrongen en zeer gespierd lichaam, een grote en krachtige kop en een sterke Engelse bulldog-look van het type. Ze waarderen activiteiten als springpier en behendigheid en doen het goed om hun meesters tevreden te stellen met wie ze een sterke band hebben, reden waarom ze niet geschikt zijn om een kennel te worden.

Hun levensduur is ongeveer 10 en 14 jaar.

http://www.nebkc.com/backup_cinq_avril_seize_023.h...


Rasbeschrijving

Rasgroep van de Old English Bulldog

De Old English Bulldog behoort tot de Rasgroep "Dogachtigen"

Geschiedenis van de Old English Bulldog

In 1835 werd de wrede "sport" Bull Baiting verboden en leek het erop dat de originele Bulldog zou uitsterven, maar belandde in de onderwereld. Ook werd er door gefokt op een zachtaardig karakter wat hem uiteindelijk tot een nationaal ras van Engeland maakte. Sinds 1860 is deze moderne bulldog (de Engelse bulldog)een burgerlijke showhond met een gouden hart, helaas heeft het selectief fokken op uiterlijk geen goed gedaan aan de gezondheid.

Ondertussen worden er door liefhebbers "Oldies" gefokt, dit zijn uitstekende gezelschapshonden met een enorme werklus, temperament en behendigheid in diversen hondensporten, naar oud voorbeeld, in verschillende types maar, allen onder de gezamelijke naam Old English Bulldog.

Leavitt & Leavitt-achtigen :

In 1971 starte David Leavitt in samenwerking met de universiteit van Ohio, U.S.A., een fokprogramma op om de originele Bulldog terug te fokken, de Leavittlijn bloedlijn met als resultaat een gespierde en atletische Bulldog, uit volgende rassen; 1/2 Engelse Bulldog, 1/6 Bullmastiff en 1/6 Pittbulldog.

Hermes :

Mr. Miller en Mrs. Hermes vonden de Leavitt Bulldog niet hun perfecte OEB, zij hadden een wat zwaardere OEB voor ogen, dit resulteerde in een eigen bloedlijn namelijk de Hermes Bloedlijn, hun ideale OEB met als resultaat een kort geblokte,massieve en compacte bulldog. Zij gebruikten de Engelse Bulldog, Bullmastiff, Pittbull Terriër en de Bordeauxdog om hun ideale OEB te creëren.

Victorian :

In 1985 begonnen de heren Ken Mollet & Graham Woods uit Engeland met het terug fokken van hun ideale OEB, de Victorian Bloedlijn dit resulteerde in een zeer zware en massieve bulldog. Om het Victorian type te creëren zijn de Bullmastiff, Stafford, Engelse Bulldog en de Bordeauxdog gebruikt.

Renascence :

In 1990 starte Chadde JoliCoeur met het Renascence type met als doel een atletische, gespierde, compacte en energieke bulldog te fokken. Chadde gebruikte de volgende rassen om de Renascence te creëren : de Amerikaanse Bulldog, Hermes Bulldog, Engelse Bulldog, Bullmastiff en de Bandogge (kruising: Old Family Red Nosed Pittbull/Mastiff).

Alternative Bulldogge :

Over het algemeen zijn deze atletische bully types met veel bone. 100% bulldogges met een sterk karakter en werklust voor de baas. Bijvoorkeur geen import honden.

Olde Tyme Bulldogge :

EarthQuake (selecte groep fokkers) is in 1999 begonnen een Oer-Bulldog terug te fokken, naar 17e eeuws principe, met kruisingsbloedlijnen van Engelse X Amerikaanse Bulldoggen. Dus geen kruisingen met niet Bulldograssen.

Karakter van de Old English Bulldog

Het karakter van de Old English Bulldog is overtuigend, moedig en alert. OEB's zijn zeer vriendelijk en liefdevol, beschermend voor hun gezin en kinderen. Ze zijn extreem sterk en soms tegen honden van het zelfde geslacht agressief, dus socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn belangrijk. Het is het beste om met energieke individuen te sporten of andere oefeningen te doen. Dit om hun energie kwijt te kunnen raken.

Rasstandaard van de Old English Bulldog

Oorsprong: Verenigde Staten
Gehouden als: Gezelschapshond/Sport
Reuen:
Gewicht: 30 kg tot 40 kg
Schoft hoogte: 42,5 cm tot 50 cm
Teven:
Gewicht: 25 kg tot 35 kg
Schoft hoogte 40 cm tot 47,5 cm
Kleur: Verschillende kleuren mogelijk
Vachtsoort: Korte, dichte vacht
Gem. Leeftijd: 11-12 Jaar

Kenmerken:
- Brede nek
- Brede borstkas
- Rechte voorbenen
- Kleine oren
- Korte en brede snuit

Verzorging van de Old English Bulldog

Bullen lijken weinig verzorging nodig te hebben, maar houd altijd, ooghoekjes, nagels en oren in de gaten. Controleren op teken na een wandeling, natuurlijk altijd!

Opvoeding van de Old English Bulldog

Normale opvoeding waarbij een puppiecursus/basiscursus wel wordt aangeraden. Dit omdat de bullen nogal sterk zijn en je wil niet dat je hond jou uitlaat.
De hond moet weten wie de baas is. Ook hebben sommige oldies van nature een dikke vinger mentaliteit. Dus vanaf het begin een goede opvoeding/cursus is niet onbelangrijk.